Veelgestelde vragen over Bhutan

Veelgestelde vragen over Bhutan

 1. Heb ik een visum nodig voor Bhutan?
 2. Heb ik inentingen nodig voor deze reis?
 3. Hoe is de accomodatie tijdens de Bhutan rondreis?
 4. Hoe wordt er gereisd in Bhutan?
 5. Is het mogelijk om te bellen en internetten in Bhutan?
 6. Kan ik last van de hoogte krijgen in Bhutan ?
 7. Mag er gerookt worden in Bhutan?
 8. Moet ik een slaapzak meenemen naar Bhutan?
 9. Moet ik een wereldstekker meenemen?
 10. Waarom is een reis naar Bhutan zo duur?
 11. Wat is de beste reistijd naar Bhutan?
 12. Welke valuta kan ik het beste meenemen voor Bhutan?

1. Heb ik een visum nodig voor Bhutan?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is een visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en visumprocedure.

Kies je ervoor om je visum via onze partner Visumloket te regelen, dan brengen wij naast de visumkosten, ook de bemiddelingskosten en de kosten voor het aangetekend retour zenden in rekening. Deze kosten zijn verwerkt in de totale visumkosten zoals gepubliceerd op onze website. Je kunt deze totale visumkosten terugvinden onder het kopje ‘data & prijzen’ en in het boekingsformulier.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie over de visumprocedure, vereiste geldigheid van je internationaal reispaspoort en eventuele aanvullende benodigde documenten:
- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen. 

Let op: kijk voor aanvullende informatie over het visum van Bhutan onder het tabblad 'Belangrijke informatie van Koning Aap' op het Visumloket.

2. Heb ik inentingen nodig voor deze reis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen..

3. Hoe is de accomodatie tijdens de Bhutan rondreis?

In Bhutan wordt er in standaard 3 sterren hotels geslapen, het comfort is goed, op enkele plaatsen na. Met name in het oosten is de accommodatie zeer eenvoudig. Verwarming geschiedt op enkele plaatsen door houtkachels op de kamer. Gedurdende het verblijf in Bhutan zijn alle maaltijden inclusief.

Meer informatie over de hotels tijdens deze reis vind je onder het tabblad 'accommodaties'.

4. Hoe wordt er gereisd in Bhutan?

In Bhutan reizen we per privébus. Tijdens deze reis zijn ook twee vluchten inbegrepen.

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Bhutan vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' bij de reis.

5. Is het mogelijk om te bellen en internetten in Bhutan?

Internetten en/of internationaal bellen is mogelijk in geheel Bhutan. Daarbij willen we wel opmerken dat internet weliswaar overal verkrijgbaar is, maar dat de snelheid en stabiliteit van met name het elektriciteitsnetwerk nog al eens te wensen overlaat. Tevens adviseren we je om het bereik van je mobiele telefoon nog even na te gaan bij je provider.

Wifi in Bhutan in beperkt. Meer informatie over de beschikbaarheid van Wifi in de hotels in Bhutan vind je onder het tabblad 'accommodaties'. 

6. Kan ik last van de hoogte krijgen in Bhutan ?

Het grootste deel van de reis slaap je tussen de 1600 en 2500 meter hoogte, onderweg passeren we wel een aantal passen waarbij we boven de 3000 meter gaan. Je kunt dan wel overdag last van de hoogte krijgen, besef wel dat je elke avond weer op een lagere hoogte overnacht. De meeste mensen krijgen pas last van de hoogte als ze boven de 3000 meter verblijven én ook slapen. Gantey ligt wel op een hoogte van circa 3000 meter.

7. Mag er gerookt worden in Bhutan?

Sinds 2010 is Bhutan het enige land ter wereld waar het verkopen van tabakswaren strafbaar is. Het is wel toegestaan om tabakswaren in bezit te hebben. Bij aankomst in het land dien je tabakswaren aan te geven. Voor tabak die in India gekocht is, betaal je 100% invoerbelasting voor tabak buiten India gekocht 200%. Je krijgt vervolgens een formulier waarin staat dat de tabak legaal is ingevoerd dit formulier dien je altijd bij je te dragen, de politie mag hiernaar vragen als je in het openbaar rookt. Dit wordt echter zelden gedaan. Er is zwarte handel in sigaretten en als je rookt krijg je regelmatig de vraag of men een sigaret mag. Roken in het openbaar mag, meestal zijn er bij restaurants ruimtes waar je mag roken. Zomaar ergens staan roken wordt getolereerd maar kan afkeurende blikken veroorzaken.

8. Moet ik een slaapzak meenemen naar Bhutan?

Tijdens deze reis is het niet nodig een slaapzak mee te nemen.

9. Moet ik een wereldstekker meenemen?

Meer informatie over de Voltage en het gebruik van een wereldstekker in Bhutan vind je hier: wereldstopcontacten.nl

10. Waarom is een reis naar Bhutan zo duur?

Bhutan is prijzig; het toerisme is zo geregeld dat je per dag een vast bedrag (250 USD) betaalt, waarin alles is inbegrepen (je overnachtingen, maaltijden, excursies, gids en vervoer). De reissom is afhankelijk van het aantal nachten die je in Bhutan verblijft. Op onze 16-daagse reis is dat 12 nachten, op onze 22-daagse reis zelfs 16 nachten! Houd hier rekening mee als je onze reizen gaat vergelijken met andere Bhutan-aanbieders.

11. Wat is de beste reistijd naar Bhutan?

De beste reistijd voor Bhutan is het voor- en najaar. In het voorjaar bloeien de rhododendrons tegen de berghellingen. In het najaar is de lucht strak blauw en heb je de meeste kans op mooie vergezichten en besneeuwde bergpieken.In onze zomer valt in Bhutan de meeste regen.

12. Welke valuta kan ik het beste meenemen voor Bhutan?

De meest gebruikte buitenlandse valuta is de US dollar. Dit wil niet zeggen dat het niet mogelijk is om euro's in te wisselen. Let wel op dat er geen pinautomaten zijn in Bhutan. Indiase rupees worden ook geaccepteerd. De reis begint in India dus je bent in de gelegenheid om rupees te pinnen.