Veelgestelde vragen over Armenië

Veelgestelde vragen over Armenië

 1. Heb ik een visum nodig voor Armenië?
 2. Welke vaccinaties heb ik nodig voor Armenië?
 3. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 4. Wat is de beste periode om naar Armenie te reizen?
 5. Hoe wordt er geslapen tijdens de Armenië reis?
 6. Hoe wordt er gereisd in Armenië?
 7. Kan er vegetarisch gegeten worden in Armenie?
 8. Heb ik een wereldstekker nodig voor deze reis?
 9. Heeft mijn mobiele telefoon bereik in Armenië?
 10. Is er Wifi in Armenië ?
 11. Kan ik met euro's betalen in Armenië?
 12. Mag je in Armenie overal vrijelijk fotograferen?
 13. Hoe is de Armeense keuken?
 14. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 15. De feiten op een rij

1. Heb ik een visum nodig voor Armenië?

Internationaal paspoort:

Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:

Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

 

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

 

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:

- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl

- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

 

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

 

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Welke vaccinaties heb ik nodig voor Armenië?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

3. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand

4. Wat is de beste periode om naar Armenie te reizen?

De periode april tot en met september is de beste periode om naar Armenië af te reizen. De seizoenen zijn vergelijkbaar met Nederland, maar in de zomer kan het er flink warm worden.

5. Hoe wordt er geslapen tijdens de Armenië reis?

Tijdens je reis door Armenië overnacht in prima middenklasse hotels. Onder het tabblad 'accommodaties' bij iedere reis vind je een selectie van de hotels die wij tijdens deze reis gebruiken. Het geeft je een goede algemene indruk van wat je kunt verwachten.

6. Hoe wordt er gereisd in Armenië?

Het vervoer in Armenië gaat per privé bus. Er wordt onderweg veelvuldig gestopt voor bezienswaardigheden, het maken van foto's en om te lunchen.

7. Kan er vegetarisch gegeten worden in Armenie?

Voor vegetariers is Armenie heel goed te doen. De Armeense keuken kent naast vleesgrechten ook heerlijke groentengerechten. Er worden ook veel salades gegeten en er is goed brood. Op markten vind je veel fruit en noten

8. Heb ik een wereldstekker nodig voor deze reis?

Voor het gebruik van een wereldstekker in Armenie verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kan zien welke stekkers je nodig hebt http://www.wereldstopcontacten.nl/

9. Heeft mijn mobiele telefoon bereik in Armenië?

Wij raden je aan voorafgaand aan je reis altijd even bij je provider te informeren wat het bereik van jouw mobiele telefoon (mobiele provider) is. Je kunt ook een lokale simkaart met beltegoed kopen. I

10. Is er Wifi in Armenië ?

In Yerevan hebben alle hotels Wifi in de lobby, heel soms ook in de kamers. Sommige restaurants in Yerevan hebbe ook Wifi. Bij het tabblad 'accommodaties' van iedere reis kun je per hotel (deze zijn onder voorbehoud van wijzigingen) zien of er Wifi aanwezig is. 

Meer informatie over Wifi in de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

11. Kan ik met euro's betalen in Armenië?

Er zijn verschillende pinmogelijkheden in de grotere steden als Yerevan, maar ook onderweg bij banken. Daarnaast raden we je altijd aan contante Euro's mee te nemen. Je kunt deze het makkelijkst wisselen bij wisselkantoortjes (vaak in supermarkten).

12. Mag je in Armenie overal vrijelijk fotograferen?

Fotograferen is over het algemeen geen probleem in Armenië. Alleen bij militaire en strategisch belangrijke objecten worden uitzonderingen gemaakt. In kerken en musea wordt vaak verzocht om te fotograferen zonder flits.

13. Hoe is de Armeense keuken?

Eten en drinken is heel belangrijk voor Armeniers. Shasliks zijn favoriet, maar ook vegetariers kunnen er goed terecht. Auberginegerechten, vis, noten, kaas, fruit en vers brood zijn overal verkrijgbaar.

14. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

15. De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

 • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
 • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
 • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
 • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
 • Hoeveel bagage kan ik meenemen?
Lees hier de veelgestelde vragen