Veelgestelde vragen over Zuid-Korea

Veelgestelde vragen over Zuid-Korea

  1. Wat is de beste reistijd voor Zuid-Korea?
  2. Heb je inentingen nodig voor Zuid-Korea?
  3. Kan ik makkelijk pinnen?
  4. Heb ik een visum nodig voor Zuid-Korea?
  5. Heb ik een wereldstekker nodig voor Zuid-Korea?
  6. Is er wifi tijdens de reis beschikbaar?

1. Wat is de beste reistijd voor Zuid-Korea?

De aangenaamste periodes om door het land te reizen zijn het voorjaar (van eind maart tot en met juni) en de nazomer en herfst (half augustus tot en met oktober). Dan is de temperatuur aangenaam en er valt weinig regen. Luchtige kleding met een korte, af en toe lange, mouw volstaat overdag, in de avond koelt het af en is een trui of jas gewenst.

2. Heb je inentingen nodig voor Zuid-Korea?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

3. Kan ik makkelijk pinnen?

Je kunt in alle grote steden pinnen. Hier zijn meerdere pinmogelijkheden aanwezig.

4. Heb ik een visum nodig voor Zuid-Korea?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

5. Heb ik een wereldstekker nodig voor Zuid-Korea?

Zie voor meer informatie hierover onderstaande praktische site van wereldstopcontacten.nl

6. Is er wifi tijdens de reis beschikbaar?

In de meeste hotels maar ook openbare gelegenheden zoals restaurants is Wifi aanwezig, gratis of tegen betaling.